hhh
hhh
hhh
jjj
 
02.09. 2013.

Biram ispravan stav – prvi ToT završen

 

Predavači i treneri UG Iskra-Loznica su u toku sprovođenja projekta „Biram ispravan stav za život zdrav“ organizovali prvi ToT - trening za trenere, na Gučevu kraj Loznice od 25.do 30. avgusta 2013. Ovim projektom su obuhvaćeni mladi iz 13 opština/gradova iz 13 okruga, a tokom izvođenja ovog prvog treninga su učestvovali omladinci iz 6 gradova i opština Bajine Bašte, Beograda, Medveđe, Čačka, Valjeva i Loznice.

Mladi su tokom šest dana rada, slušali predavanja, učestvovali u radionicama, igranju uloga, i raznim igrama za podizanje energije, unapređenje timskog rada, vežbama za javni govor, pravljenje kampanje, organizovanja obuke za VE. Bilo je zanimljivo i uzbudljivo, mladi su bili zainteresovani za ove teme, imali su i svoje predzananje ali i neke zablude. Veoma su bili kreativni u izvođenju određenih vežbi. Posle uvodnog popunjavanja testa, videlo se da imaju znanje ali dosta krhko, tako da je samo trećina odgovora bila tačna, ako se posmatraju kompletni odgovori, pa je deo treninga posvećen i greškama i „cakama“ u odgovorima, jer je bio visok zahtev za dobijanje sertifikata za trenera, čak 90% tačnih odgovora, što je na kraju i ispunjeno. Od novih trenera se očekuje da u svojim mestima organizuju po jednu obuku za VE.

Predavači su, pored članova Iskre, bili i dr sci Živka Mićanović Cvejić, psiholog o psihološkom aspektu bolesti zavisnosti, Mladen Matić, o patološkom kockanju, Tanja Glišić, o javnom nastupu i komunikacijskim veštinama. Prim. dr Nada Đurić je bila predavač za teme o štetnim efektima pušenja, alkoholizma i bolesti zavisnosti od ileganih droga. Treneri su bili Nadica Polić i Saša Stojković iz Iskre i Marijana Radulović, andragoškinja iz Altera, Beograd i psihoterapeutkinja, i svi su se dobro dopunjavali.

Jedan dan, tokom treninga, je organizovana poseta Omladinskom centru u Loznici gde je pored obilaska centar organizovana i konferencija za medije. Govorili su Ikonija Jeftić i Boris Lukić polaznici treninga, Tanja Glišić, rukovodilac odeljenja za mlade u gradskoj upravi Loznica i Nada Djurić, menadžer projekta.

Posle šest dana boravka u Loznici i na Gučevu, rastanak i povratak je bio dirljiv uz obećanje da će se na kraju projekta svi sresti u Beogradu na završnoj konferenciji za medije i evaluaciji projekta. Beograd je izabran zbog lakšeg dolaska, jer iz nekih mesta baš nije lako doći do Loznice.

 


Galeriju fotografija možete videti ovde>>>