hhh
hhh
hhh
jjj
 
28.06. 2013.

Biram ispravan stav – krenuo

 

U Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije je dana 7. juna 2013. godine je potpisan ugovor sa UG Iskra-Loznica za sprovođenje projekta „Biram ispravan stav za život zdrav“. Projekat u celosti finansira MOS sa predviđenih blizu dva milona dinara. Projektom je obuhvaćeno 13 opština/gradova iz 13 okruga i predstavlja nacionalni projekat koji ima opšti cilj – unapređenje zdravlja mladih, osnaživanje i umrežavanja u borbi protiv bolesti zavisnosti.

Specifični ciljevi su: obučiti i podići kapacitete 40 učenika srednjih škola iz 13 okruga kroz dva  treninga za trenere na temu prevencije bolesti zavisnosti: droga, alkohol, pušenje, kocka.

Osposobiti grupu od oko 200 vršnjačkih edukatora u 13 okruga/opština u oblasti prevencije bolesti zavisnosti i realizovati vršnjačku edukaciju u srednjim školama u 13 opština sa obuhvatom oko 10.000 srednjoškolaca.

Podizanje svesti i informisanosti mladih o štetnim efektima psihoaktivnih supstanaci, duvana, alkoholizma i patološkog kockanja, promovisanjem pozitivnog i zdravog ponašanja kroz medijsku kampanju, organizovanjem uličnih akcija, izvođenjem edukativne predstave , izradom grafita u svim mestima gde se sprovodi projekat. Umrežavanje i zajedničko delovanje svih aktera na projektu i podizanje svesti javnosti o značaju usvajanja i praktikovanja zdravih životnih stilova.

Prvi ToT (trening za trenere) koji je planiran krajem juna se odlaže, zbog kašnjenja sredstava iz budžeta, za kraj avgusta, a drugi će biti izveden sredinom septembra 2013.

Sve priperemne radnje su krenule i napravljeno je idejno rešenje za plakat, brošure, baner, nalepnice, priručnik, majice, torbe ali se čeka sa izradom jer se radi o velikom tiražu I većim materijalnim sredstvima.

Biram ispravan stav-brošura.pdf