hhh
hhh
hhh
jjj
 
18.11. 2010.

Dva nova izvođenja „Da voliš sigurno“

 

Grupa vršnjačkih edukatora iz Osečine, Krupnja, Malog Zvornika i Loznice su 18.novembra 2010. g. izveli edukativnu predstavu „Da voliš sigurno“ u dve škole, za gimnazijalce u Gimnaziji Vuk Karadžić i drugu za učenike Srednje ekonomske škole u Loznici. Bilo je mnogo uigranije i uspešnije, dodali su neke svoje opaske, dodali još zanimljivih gegova ali i dalje je to sve u svrhu edukacije i podizanja nivoa znanja o potrebi zaštite repruduktivnih organa, o potrebi korišćenja kontraceptivnih sredstava. RTV Podrinje i RTV Lotel su snimili deo predstave i razgovor sa učesnicima predstave, kao i sa rukovodiocem istoimenog projekta koji finansira Ministarstvo omladine i sporta, uz partnerstvo KZM Loznca, KZM Krupanj, KZM Osečina i Srednjom školom Mali Zvornik.

Novinarka Drina radija, Ana Savić je napravila lepu anketu o tome koliko mladi znaju o seksu, o zaštiti i o potrebi za ovim edukacijama. U celoj predstavi su najvažnije poruke, a poruke – kako reći NE, o pregovaranju za odlaganje seksualnih odnosa i korišćenju zaštitnih sredstava, opasnost od nekorišćenja kondoma- neželjena trudnoća, polnoprenosive infekcije, čak I HIV infekcija su istaknute.

Gimnazijalci, njih oko 100-nak, su bili mahom iz prvog razreda i smeškali su se „iskusnim bravurama“ naših vršnjačkih edukatora, dok su u Srednjoj ekonomskoj školi, gledaoci bili iz drugog i trećeg razreda (preko 150) pa se videla razlika u reagovanju na pojedine scene iz predstave. Kao i prilikom prethodnih izvođenja, štand je bio postavljen pre predstave u obe škole i lifleti, ali i kondomi su deljeni svim zainteresovanim.


Galeriju fotografija možete videti ovde>>>