hhh
hhh
hhh
jjj
 
15.10. 2013.

I u Čačku završena obuka za VE za BIS

 

U čačanskoj gimnaziji je završena obuka za vršnjačke edukatore za prevenciju bolesti zavisnosti i promociju zdravih stilova života u okviru projekta Biram ispravan stav za život zdrav. Obuku je u dane 12. i 13.10.2013. izvršila grupa trenera koji su iz Čačka učestvovali u treningu za trenere na Gučevu avgusta 2013.godine: Ikonija Jeftić, Filip Ristović i Uroš Tomljanović uz pomoć i mentorsku podršku predavača i trenera Ljiljane Ranković iz Iskre. Izuzetno nadaren agrupa trenera je bez problema izvela obuku za vršnjačke edukatore. Bilo je poučno ali i zabavno i brzo im je prošlo vreme.

Ovi mladi ljudi su učili o štetnim dejstvima psihoaktivnih supstanci na ljudski organizam, o alkoholu i pušenju kao i o patološkom kockanju. To su sve zavisnosti koje pogubno deluju na mlade i cilj ovih edukacija je da se mladi obuče da u vršnjačkoj edukaciji prenesu znanja i veštine o odbijanju PAS. Takođe oni mogu da i u neformalnim razgovorima i prilikama prenesu poruku da sami biramo kako ćemo živeti i kako ćemo se ponašati i da li ćemo biti žrtve neke zavisnosti.

Projekat Biram ispravan stav za život zdrav sprovodi lozničko udruženje građana Iskra, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, u okviru sprovođenja ciljeva Nacionalne strategije za mlade. Cilj je da se ovaj problem bolesti zavisnosti od psihoaktivnih supstanci i nehemijske zavisnosti-patološkog kockanja rešava na savremeni način, kroz vršnjačku edukaciju koja je mladim ljudima najprimerenija i najatraktivnija. Tu je i umrežavanje VE i njihovo usavršavanje i unapređenje. Oni imaju za cilj da obuče svoje vršnjake u Čačku, a biće i resurs u svojoj školi i Kancelariji za mlade.


Galeriju fotografija možete videti ovde>>>