hhh
hhh
hhh
jjj
 
10.11. 2013.

I u Negotinu vršnjački edukatori BIS

 

U Tehničkoj školi u Negotinu održana je obuka za vršnjačke edukatore za prevenciju bolesti zavisnosti i promociju zdravih stilova života. Ova obuka je održana u okviru projekta Biram ispravan stav za život zdrav koji na području 13 okruga  sprovodi UG Iskra-Loznica, a finansira MOS u okviru sprovođenja ciljeva Nacinalne strategije za mlade. Boris Lukić, trener iz Negotina je izveo trening uz pomoć Saše Stojkovića iz Iskre.

Iskusni trener za ovu oblast Boris Lukić, inače učenik Tehničke škole u Negotinu se još ranije obučavao, prvo za VE, a kasnije i za trenera i ima verovatno najviše održanih edukacija od svih trenera koji su u ovom projektu obučeni. Njegovo iskustvo i motivacija malobrojne grupe polaznika, njih 9, 8 momaka i jedna devojka, su učinili da obuka prođe u zanimljivim igrama, radionicama, vežbama. Svi oni su dobili, nakon popunjenog post testa, sertifikate da su prošli obuku za VE i nadamo se da će uspešno završiti vršnjačku edukaciju svojih vršnjaka. Inače je za Negotin ovo nešto novo i nije bilo lako da se odluče da dodju na obuku. Nije bilo mnogo takvih obuka.

Danijel Korkocić i Nenad Jakovljević iz Negotina su završili šestodnevnu obuku za trenere na Gučevu ali su se izgleda uplašili i nisu došli na zakazani trening a nisu se čak ni javili, da znamo o čemu se radi. Možda je bio samo strah od javnog nastupa.


Galeriju fotografija možete videti ovde>>>