hhh
hhh
hhh
jjj
 
24.12.2018.

Конференција уочи сајма здравих алтернатива

 

У Омладинском центру у Лозници, 24.12.2018. је одржана конференција за медије поводом организовања Сајма здравих алтернатива. Испред града Лознице говорио је Ненад Радић, члан градског већа задужен за спорт и др Нада Ђурић, председница Искре, испред организатора Сајма.

Радић је говорио о томе да градска власт подржава спорт и да је определила више средстава за спорт и спортске организације за око 20% средстава више него ове 2018. Најавио је даља улагања у спортску инфраструктуру као и да ће се у Лозници фудбалски стадион ФК Лознице, на Лагатору, реконструисати и изградити по европским стандардима (УЕФА).

Ова промоција креативног и квалитетног провођења слободног времена има за циљ унапређење квалитета живота и здравља младих Лознице и превенцију болести зависности, изјавила је др Ђурић. То је афирмација здравих стилова живота младих кроз доступност и информисаност младих о спортским, културним и другим здравим садржајима за креативно провођење слободног времена.

Циљ нам је и развијање мреже младих људи информисаних о доступним садржајима за здрав начин живота у Лозници, обучених вршњачких едукатора за превенцију болести зависности и промоцију спорта и других кретивних активности за провођење слободног времена.

Лозница је једини град у Србији која има важећи Локални акциони план спречавања злоупотребе дрога. Ово је једна од активности кроз спровођење ЛАП-а за борбу против болести зависности.

УГ Искра и здравствени радници Дома здравља Лозница су дуго радили на едукативним активностима, предавања, трибине, радионице, представе, концерти, филмови, обуке за вршњачке едукаторе у циљу обуке о штетности ПАС, истраживања. Сада смо хтели да промовишемо креативно и провођење слободног времена, јер су млади као главни разлог за злоупотребу ПАС наводили досаду, немају чиме да се баве... Због тога смо кренули да прикупљамо податке о свим, за сада постојећим клубовима, школама, школицама и штампали на великим одрживим плакатима и лифлетима. Поред спортских пронашли смо доста нових и младих школа за учење, културне садржаје, школе плеса, гитаре, балета...

Припремљени су одштампани плакати, мајице за учеснике, лифлети.

Сајам здравих алтернатива“ је пројекат који спроводи Искра уз подршку Омладинског центра – КЗМ града Лозница, а финасира град Лозница кроз конкурс за социјалну заштиту у 2018.години.


Промотивни лифлет>>>