hhh
hhh
hhh
jjj
 
26.11.2009.

Konferencija za novinare

 

Povodom niza aktivnosti koje će biti organizovane u okviru Programa promocije zdravih stilova života „Zdrav stil – moj stil“ loznička Kancelarija za mlade, NVO Iskra-Loznica i NVO Svetionik održale su 26 novembra 2009 konferenciju za novinare. Govorila je Tanja Glišić, koordinatorka KZM, Sanja Gajić, Svetionik i Nada Đuric, Iskra. Prisustvovali su novinari lokalnih televizijskih stanica, Lozničkih Novosti i dopisnik Blica. Tom prilikom je dato sledeće saopštenje:

KONCERT NEAFIRMISANIH MLADIH BENDOVA U LOZNICI

Koncert će biti održan u okviru programa promocije zdravih stilova života „Zdrav stil – moj stil“, koji uz podršku Ministarstva omladine i sporta realizuju Grupa Proces, Omladina Jazas, Iskra i Svetionik iz Loznice i Kancelarija za mlade iz Loznice.

U subotu 28. novembra od 20:00 časova, u hali sportskog centra u Loznici biće organizovan koncert neafirmisanih mladih bendova koji su učestvovali na konkursu koji je osmislio i vodio Dejan Cukić. Na koncertu će nastupiti bendovi Čarli Bi (Charlie B), Alfa Pop, Magma, Dr. Stjupid (Dr. Stupid) i Tehnikali konfjusd (Technicaly confused). Koncert će biti organizovan bez služenja alkohola, kako bi se i na taj način poslala poruka mladima o zdravim navikama.

Pored koncerta, istog dana u prepodnevnim i popodnevnim satima biće organizovana ulična akcija. Planirano je da se na gradskom trgu, od 11 do 14 časova promovišu zdravi stilovi života među mladima uz učešće mladih iz Iskre, Svetionika, OK kluba i Kancelarije za mlade. Od 12 časova ulicama Loznice će defilovati maržoretkinje „Dar luks“, a od 12:30 predviđen je edukativni plesno-muzički nastup grupe „Dens for lajf“ (Dance for life).

Koncert i ova lokalna akcija predstavlja samo jednu od aktivnosti u okviru realizacije programa „Zdrav stil, moj stil“, koji se realizuje u preko 80 gradova i opština uz podršku kancelarija za mlade, omladinskih organizacija i lokalnih samouprava.

Pored Loznice, Iskra organizuje lokalne akcije sa temom promocije zdravih stilova života među mladima i u Ljuboviji, Malom Zvorniku, Krupnju, Osečini i Šapcu.

Spremi se i dođi!

Subota, 28. novembar, od 20:00 časova, hala sportskog centra u Loznici.

Pored toga na konferenciji se govorilo i o obeležavanju 1.12. Svetskog dana borbe protiv side gde će takođe volonteri Iskre i promoteri zdravog stila života


Galeriju fotografija možete videti ovde>>>