hhh
hhh
hhh
jjj
 
15.05. 2019.

Mladi mladima

 

U okviru projekta “Zajedno smo jači” koji realizuje UG Iskra -Loznica uz podršku Međunarodne organizacije za migracije (IOM)  i uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) , sredinom maja 2019. u Omladinskom centru u Loznici održana je prva od četiri planirane radionice “Mladi mladima”

Mladi su u razgovoru sa ekspertima u oblasti interkulturalne komunikacije razmenjivali znanja I informacije u oblasti različitih kulturnih obrazaca i života mladih u Iranu, Iraku, Čečeniji, Avganistanu, Srbiji …

Učesnici su predstavljali slike i specifičnosti života mladih u različim društvenom okruženjima i njihove impresije našom zemljom. Mladi su razmenjivali znanja, iskustva, predstavljali svoju kulturu, običaje, tradiciju, sistem obrazovanja, kulturni život mladih u razlilčitim zemljama.

Cilj organizovanih radionica je da se podigne nivo znanja u oblasti interkulturalne komunikacije i nivo tolerancije. Različiti životi ljudi, pogledi na sveti i raznolikost kulturnih obrazaca obogatiće znanja, podići će sitem vrednosti pojedinaca i omogućiti poštovanje drugih kultura i vrednosti.

Produkti ovih radionica koji mogu biti pisani radovi, pesma, esej, likovni radovi, multimedijalni ili kako oni budu želeli će biti prezentovani na ulicnoj akciji u centru Loznice, 20.juna 2019, na Međunarodni dan izbeglica. To mogu biti neki predmeti koji nešto njima znače, nešto što je karateristično za njihovu kulturu.

Radionice se nastavljaju već sledeće sedmice.


Galeriju fotografija možete videti ovde>>>