hhh
hhh
hhh
jjj
 
05.12.2017.

Млади против дискриминације

 

Завршен пројекат „Млади против дискриминације“, који је реализовало Удружење грађана “Искра–Лозница“ током јесени 2017. уз подршку Канцеларија за људска и мањинска права Владе Републике Србије и партнерство Удружења Рома „Ромска срећа“.

У оквиру пројекта спроведена је обука15 вршњачких едукатора у области људских права и борбе против дискриминације.

Реализована је вршњачка едукација преко 1000 ученика и професора средњих школа у Лозници, Богатићу и Малом Зворнику, а организована је и акција обележавања Дана толеранције 16. новембра и обележавање 1.децембра Светског дана борбе против ХИВ-СИДЕ..

Тренинг за обуку вршњачких едуктора (15 ученика средњих школа из Лознице, Богатића и Малог Зворника) одржан је на Гучеву у периоду од 6. до 8. октобра 2017. године (три дана).

Циљ тренинга је стицање знања и вештине за борбу против дискриминације, препознавање различитих облика дискриминације, разликовање предрасуда, стреотипа, и утицај дискриминације на друштвени живот младих. Млади вршњачки едукатори и едукаторке су обучени за самосталано извођење вршњачке едукације на тему превенције дискриминације.

Програм тренинга су осмислили и извели предавачи из области људских права, социјалне и здравствене заштите, психологије, комуникације, решавања конфликата, социјалног маркетинга, педагошка асистенткиња. Тренинг спровео стручни тим Искре: Љиљана Ранковић, Надица Полић, прим. др Нада Ђурић, Тања Глишић Матић, др сц. психологије Живка Мићановић Цвејић, Радојка Станковић, дипл. правник, Роса Савић, дипл. спец. педагог, Дијана Миладиновић, педагошка асистенткиња. Учесници обуке су добили мајице, приручнике, флајере и постере за извођење едукације у својим школама.

На фејсбук групу „Млади против дискриминације“ постављене су фотографије и извештаји о активностима пројект:

https://www.facebook.com/groups/500702976773080/


Galeriju fotografija mozete videti ovde>>>