hhh
hhh
hhh
jjj
 
15.10. 2013.

Nova obuka VE u okviru BIS u Pančevu

 

U dane 11. i 12. oktobra 2013. u prostoru skupštine grada Pančeva je održana obuka za vršnjačke edukatore za prevenciju bolesti zavisnosti i promociju zdravih stilova života u okviru projekta lozničkog udruženja Iskre „Biram ispravan ispravan stav za život zdrav“. Projekat finansira Minisratsvo omladine i sporta Republike Srbije u okviru sprovođenja ciljeva Nacionalne strategije za mlade Republike Srbije.

Cilj ovog projekta je podizanjesvestiiinformisanostimladih  o štetnim efektima psihoaktivnih supstanaci, duvana, alkoholizma i patološkog kockanja, promovisanjem pozitivnog i zdravog ponašanja kroz obuke I vršnjačku edukaciju, medijsku kampanju, organizovanjem uličnih akcija, izradom grafita u svim mestima gde se sprovodi projekat. Umrežavanje i zajedničko delovanje svih aktera na projektu i podizanje svesti javnosti o značaju usvajanja i praktikovanja zdravih životnih stilova.

Obuku 16 srednjoškolaca iz pančevačkih srednjih škola su izvele trenice koje su se završile trening na Gučevu septembra 2013. godine Monika Gava, Viktorija Tramp i Jelena Višnjički uz pomoć Ljiljane Ranković, trenera i predavača iz Iskre. Zahvaljujemo se podršci Kancelarije za mlade i Mariji Komanov za pomoć u organizaciji obuke. Obuka je prošla u zanimljivom učenju uz igrice, radionice i prezentacije ali i uz aktivno učešće učesnika. Veoma je bi zabavno i kreativno, svi su bili zadovoljni ovim načinom obuke. Na kraju su posle popunjavanja post testa svi su dobili sertifikat da su uspešno završili obuku za vršnjačke edukatore za prevenciju bolesti zavisnosti. Oni su pored sertifikata dobili i obavezu da svoje vršnjake koji pohađaju prvi razred srednjih škola obuče kroz predavanja, radionice ili uz prezentaciju filma “Korak do dna” I brošure Biram ispravan stav za život zdrav.


Galeriju fotografija možete videti ovde>>>