hhh
hhh
hhh
jjj
 
11.11. 2013.

Novi vršnjački edukatori u Paraćinu

 

U paraćinskoj Gimnaziji je za vikend, 8. i 9.11.2013. obučena još jedna u nizu grupa vršnjačkih edukatora za prevenciju bolesti zavisnosti u okviru projekta Biram ispravan stav za život zdrav koji finansira MOS a izvodi lozničko omladinsko udruženje Iskra. Treneri su bili Vuk Mihajlović i Milovan Jašović iz paraćinske gimanazije a punu podršku i pomoć im je pružio trener Boris Lukić koji je došao iz Negotina i uz mentorsku podršku Saše Stojkovića iz Iskre. Bila televizija i pričao Boris Lukić ispred trenera i organizatora.

Okupljena grupa od 16 polaznika iz Paraćina je brzo prihvatila radioničarski vid učenja i lako su savladali sve psihoaktivne supstance – duvan alkohol i ilegalne PAS, kao i patološko kockanje kao novi vid zavisnosti koji sve više hvata maha a pogubna je kao i ilegalne droge.

Posle predjenih određenih celina radilo se u grupama da bi sami vežbali, komunicirali i prenosili informacije drugima. Bilo je i „nemogućih misija“ koje su uspešno izvedene jer je negovan timski rad. Mini prezentacije su već vežbali na treningu i posle uspešno završenog post testa dobili su sertifikate da su postali VE za prevenciju bolesti zavisnosti i promociju zdravih stilova života. Naravno još treba da unapredjuju znanje i veštine jer je ovo dobar osnov za dalji rad. Očekuje ih obaveza da izvrše obuku svojih vršnjaka u svojim školama za prvi a može i drugi razred srednjih škola.

Posebno se zahvaljujemo upravi Gimnazije i pedagogu Vesni Ilić na podršci i obezbeđenom ugodnom prostoru za trening a nadamo se i za dalje aktivnosti u budućnosti.


Galeriju fotografija možete videti ovde>>>