hhh
hhh
hhh
jjj
 
27.06.2013.

Obeležen Međunrodni dan borbe protiv droga

 

U organizaciji Iskre u Loznici je obeležen je Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogom.

Pored aktivista i volontera Iskre učestvovali su i volonteri KZM grada Loznice i zdravstveni radnici Preventivnog centra lozničkog Doma zdravlja i volonteri Crvenog krsta Loznica. 

Održana je tribina za zainteresovane omladince, na kojoj je govorila prim. dr Nada Đurić, predsednica Iskre i Tanja Glišić, šef odseka za mlade iz Omladinskog centra grada Loznica. Dr Đurić je govorila o novim sintetičkim drogama ali i o dosadašnjem radu na prevenciji bolesti zavisnosti u organizaciji Iskre od 2005. godine, do sada. 

Glišićeva je naročito istakla kontinuiran rad na prevenciji svih bolesti zavisnosti od pušenja, alkoholizma i do zavisnosti od psihoaktivnih supstanci u Loznici i okolnim opštinama. Ona je navela da ovih dana počinje da se sprovodi novi projekat Iskre koji finansira Ministarstvo omladine i sporta, a sprovodiće se pored Loznice u još 12 opština i gradova. Novi projekat se sprovodi pod nazivom "Biram ispravan stav za život zdrav". Urađeni su plakati a radi se na idejnom rešenju za brošuru koja će pored hemijske zavisnosti obuhvatiti i nehemijsku zavisnost od kocke i kako se zaštititi.

Ulična akcija je održana ispred Omladinskog centra gde su se delili edukativni materijali o štetnom dejstvu droga i o novim sintetičkim drogama.Cilj ove akcije je da podigne svest građana a naročito mladih o štetnom uticaju droga a naročito nivih sintetičkih droga koje se stalno izbacuju na tržište, a prodaja je često i preko interneta.


Galeriju fotografija možete videti ovde>>>