hhh
hhh
hhh
jjj
 
27.06.2016.

Obeležen Međunrodni dan borbe protiv droga u Loznici

 

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trogovine drogama obeležen je i ove godine u Loznici zajedničkom akcijom zdravstvenih radnika DZ Loznica i aktivista i volontera omladinskih udruženja Iskre, KZM Loznica i Crvenog krsta uz snažnu podršku grada Loznica.

Pored izložbe dosadašnjih materijala iz projekata posvećenih borbi protiv droga ili onih koji promovišu zdrave stilove života: banera, plakata deljeni su brošure, lifleti i drugi štampani materijali koji su na ovu temu štampani prethodnih godina u projektima koji su se u Loznici sprovodili.

Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika Loznice je za medije izjavio da se grad Loznica a i sve gradske strukture opredelile za sveobuhvatnu borbu protiv zluopotreba droga, za zdravlje mladih naraštaja, da se svi od roditelja do svih gradskih i državnih organa bore protiv ove pošasti u društvu. On je još izjavio da se grad još od 2004.godine opredelio i podržava sve dobre i prepoznate projekte kojima se podržavaju mladi u borbi za zdravo odrastanje. Grad podržava Iskru kao organizaciju koja sprovodi brojne edukativne akivnosti iz oblasti prevencije I suzbijanja bolesti zavisnosti. Takodje je naglasio da je potrebno sto pre kreirati LAP (Lokalni akcioni plan) za borbu protiv droga za grad Loznicu.

Prim. dr Nada Đurić, predsednica Iskre je istakla za medije da se ovogodišnje obeležavanje ovog dana organizuje pod sloganom “PRVO SASLUSAJ”, koje je usmereno ka roditeljima koji su najvažniji kada je zdravo odrastanje dece i mladih u pitanju. Potrebno je da se neguju dobre linije komunikacije, da se deci i mladima posveti pažnja dok još hoće i žele da nas nešto pitaju. Kasnije bude kasno.

Tanja Glišić Matić, rukovodilac Omladinskog centra u Loznici i KZM je izjavila da mladi u Loznici imaju mogućnost da prođu brojne edukacije i druge vrste podrške kada su bolesti zavisnosti u pitanju. Pored toga skoro je usvojen novi LAP (Lokalni akcioni plan) za mlade koji predviđa brojne aktivnosti i ciljeve koji se bave prevencijom i suzbijanjem BZ (bolesti zavisnosti). KZM i Omladinski centar u Loznica je zbog svojih aktivnosti dobio dva puta republičku nagradu MLADGRAD, 2010. I 2012. godine za doprinos u unapređenju položaja mladih u lokalnoj sredini. 
Iskra nastavlja rad na prevenciji BZ u Loznici, regionu i republici.


Galeriju fotografija možete videti ovde>>>