hhh
hhh
hhh
jjj
 
16.12. 2013.

Obuka za VE u Vrbasu

 

U Vrbasu u prostorijama Crvenog krsta, prošlog vikenda, 14. i 15.12.2013. obučena još jedna u nizu grupa vršnjačkih edukatora za prevenciju bolesti zavisnosti u okviru projekta „Biram ispravan stav za život zdrav“ koji finansira MOS a izvodi lozničko udruženje mladih Iskra. Treneri su bile Nikoleta Nedić i Nevena Popić iz vrbaške gimanazije uz punu mentorsku podršku Saše Stojkovića iz Iskre.

Okupljena grupa od 14 polaznika iz Vrbasa i okolnih mesta je brzo prihvatila radioničarski vid učenja i lako su savladali sve psihoaktivne supstance – duvan, alkohol i ilegalne PAS, kao i patološko kockanje kao novi vid zavisnosti koji sve više hvata maha a pogubna je kao i ilegalne droge. Radilo se u grupama kako bi sami vežbali, komunicirali i prenosili informacije drugima. Bilo je i „nemogućih misija“ koje su uspešno izvedene jer je negovan timski rad, a prvi put je izvedena zdvezda i na drugačiji način osim „da narave zvazdu koa fiskulturni poduhvat“. Mini prezentacije su već vežbali na treningu i posle uspešno završenog post testa dobili su sertifikate da su postali VE za prevenciju bolesti zavisnosti i promociju zdravih stilova života. Naravno još treba da unapredjuju znanje i veštine jer je ovo dobar osnov za dalji rad. Očekuje ih obaveza da izvrše obuku svojih vršnjaka u svojim školama za prvi a može i drugi razred srednjih škola.

Posebno se zahvaljujemo upravi Gimnazije „Žarko Zrenjanin“ iz Vrbasa i pedagogu Slavici Matijašević na podršci i odabranim trenerima i VE.


Galeriju fotografija možete videti ovde>>>