hhh
hhh
hhh
jjj
 
15.10. 2013.

Održana obuka za VE u Kragujevcu

 

U dane 12. i 13. oktobra 2013. u Kancelariji za mlade grada Kragujevca održana je dvodnevna obuka za VE u cilju prevencije BZ i promocije zdravih stilova života u okviru projekta “Biram ispravan stav za život zdrav, koji sprovodi Iskra, a finansira Ministarstvo omladine i sporta. Projekat ima za cilj unapređenje zdravlja mladih i prevenciju ili sprečavanje bolesti zavisnosti  kroz obuku mladih da postanu treneri za obuku vršnjačkih edukatora i da se sprovode edukacije u 13 gradova i opština.

Kragujevac je jedan od gradova I opština gde se sprovodi ovaj projekat. Treneri su bili njihovi vršnjaci koji su završili šestodnevni trening na Gučevu tokom septembra 2013:  Milica Marić, Milan Nestor Nestorov iz Kragukevca, a u pomoć su im došli Pavle Šakić i Ognjen Zbiljic iz Smedereva, a Saša Stojković iz Iskre im je pružao logističku i mentorsku podršku. 

Bilo je zanimljivo, sa puno radionica, kreativno sa učešćem omladinaca. Obučeni VE ce tokom ove školeke godine obaviti edukaciju učenika prvog razreda svih srednjih škola u Kragujevcu ili bar u onim školama iz kojih su VE. Brojna ekipa VE od 26 učesnika će taj posao lako završiti. Svi VE su dobili edukativni i promotivni material koji će im pomoći da lakše savladaju temu. Svi koji su položili test su dobili setrifikat da su završili obuku za vršnjačke edukatore za prevenciju bolesti zavisnosti i promociju zdravih stilova života.

Katarina Mijović i Marko Voštinić koji su završili obuku za trenere bili su sprečeni da učestvuju u obuci.

Zahvaljujemo se Branku  Ratkoviću, koordinatoru KZM grada Kragujevca na podršci i obezbeđenom prostoru, a nadamo se i daljoj podršci u daljem toku sprovodjenja edukacije.


Galeriju fotografija možete videti ovde>>>