hhh
hhh
hhh
jjj
 
08.09. 2011.

Premijera u lozničkoj gimnaziji i rok koncert

 

U organizaciji UG Iskra je održana premijera edukativne predstave Ja ima zdrav stav u prepunoj sali lozničke Gimnazije “Vuk Karadžić”, 7.septembra 2011. godine za preko 100 učenika prvog razreda, profesora i građana. Izvođenje predstave ima za cilj podizanje svesti mladih i štetnim efektima psihoaktivnih supstanci, kako reći NE drogama, alkoholu  duvanu, na jedan kreativan i mladima zanimljiv način kroz dramsku formu i uz muziku koju vole.

Predstava ima četiri dela koji se prepliću i nadovezuju. U predstavi učestvuju svi obučeni VE za promociju zdravih stilova života i prevenciju bolesti zavisnosti uz članove rok grupe SOLO. Pojedini delovi predstave su bili posebno zanimljivi i uz prelaze sa muzičkom pratnjom su izazvali burne aplauze, a neki delovi su sa pažnjom praćeni. Pojedini gledaoci su se smejali ispadima alkoholisanih “glumaca”, zavisnika ali su prihvatili poruku iz pesme “Imam stav, zdrav stav” koju su zajedno svi pevali na karaju predstave.

Ova edukativna predstava i rok koncert su deo regionalnog projekta Ja imam zdrav stav koji sprovodi Iskra a u celosti finansira Ministarstvo omladine I sporta. Partneri na ovom projektu su Kancelarija za mlade grada Loznica, KZM Krupnja, KZM Ljubovije, KZM Osečina, Gimnazija “Josif Pančić” Bajina Bašta. Edukacija učenika kao i edukativna predstava i koncert će biti izvedeni i u svim mestima odakle su polaznici treninga.Galeriju fotografija možete videti ovde>>>