hhh
hhh
hhh
jjj
 
25.09.2013.

Prva obuka za VE u Bajinoj Bašti

 

U Bajinoj Bašti u prostorijama srednjih škola u dane 20. i 21.09.2013. je izvršena obuka za vršnjačke edukatore za prevenciju bolesti zavisnosti i promociju zdravih stilova života. Posle završenog šestodnevnog treninga za trenere u avgustu na Gučevu kraj Loznice u okviru projekta „Biram ispravan stav za život zdrav“, koji su završile Bojana Radojičić i Jelena Jovanović iz Bajine Bašte sa drugih četrdesetak srednjoškolaca, one su prve organizovale obuku. Pomoć u realizovanju obuke im je pružila Nadica Polić, iskusni trener iz Iskre, koaj im je bila mentor ali i logistika za njihov prvi trening.

Projekat sprovodi lozničko udruženje Iskra a finansira ga MOS, da se ideja o vršnjačkoj edukaciji za prevenciju bolesti zavisnosti, da se raširi informacija o štetnom dejstvu pušenja, alkoholizma, narkomanije, patološkog kockanja, proširi u 13 okruga u Srbiji u cilju sprečavanja i suzbijanja ovih pojava kod mladih.

Ovih jedanaest učesnika obuke za VE iz Bajine Bašte su bili zadovoljni aktivnostima, to im je bilo nešto novo i zanimljivo, i bili su oduševljeni zanimljivim načinom učenja. Nadamo se da će im ova obuka pomoći da sprovedu naredne aktivnosti u svom mestu. Takodje se nadamo da će im ova obuka i veštine koje su stekli pomoći i u budućem životu.


Galeriju fotografija možete videti ovde>>>