hhh
hhh
hhh
jjj
 
05.07.2016.

Размена искустава пружалаца услуга социјалне заштите

 

У оквиру пројекта „Иницијатива за социјалну укљученост“ који спроводи Искра у партнерству са градом Лозница, у хотелу Ројал Спа у Бањи Ковиљачи је дана 04.07.2016. одржан састанак размене искустава пружалаца услуга социјалне заштите. Састанку су присуствовали представници локалне власти, др Радован Дивнић, заменик градоначелника Лознице, Милојка Смиљанић, начелница градске управе Лознице, чланови Тима који су у претходном периоду радили на изради Стратегије социјалне заштите у Лозници од 2016. до 2020. која је усвојена на последњој седници Скупштине града, 24.06.2016.

Стратегије социјалне заштите у Лозници од 2016. до 2020.pdf >>

Акциони план Стратегије.pdf >>

Одлука о усвајању Стратегије.pdf >>

Циљ састанка је размена знања и искустава пружалаца услуга социјалне заштите, унапређење комуникације пружалаца услуга, законодавство, доступност идеја и ресурса, развој и примена успешних модела иновативних услуга социјалне заштите у пракси, проблеми корисника и пружаоца услуга социјалне заштите и искуства у решавањима истих.

На скупу су учествовали поред Центра за социјални рад (ЦСР) града Лозница, ЦСР града Шапца, ЦСР града Ваљево, ЦСР града Ниша, ЦСР града Руме и Удружења Каритас из Шапца, а били су и представници Тима Владе Републике Србије за социјално укључивање и смањење сиромаштва – Ирена Латиновић и Биљана Младеновић, као и стручна консултанткиња Бранка Павловић.

Доста занимљивих идеја за развој услуга су се чуле на скупу, а најкорисније је што су представници Лознице то чули и видели на презентацијима и добили смо обећања да ће и Лозница кренути у развијање нових услуга социјалне заштите, прво кроз пројекте а после се услуге вежу за неку институцију или НВО. Важно је да се ради по акредитованим програмима, да се услуге лиценцирају и да се лиценцирају и пружаоци услуга и удружења или ЦСР.

На крају скупа је организован излет и обилазак Бање Ковиљаче уз туристичког водича.

 

Galeriju fotografija mozete videti ovde>>>