hhh
hhh
hhh
jjj
 
28.12.2018.

Сајам здравих алтерантива

 

Сајам здравих алтерантива, пројекат Искре уз подршку града Лознице, спроведен је током 2018. године са циљем промовисања здравих стилова живота и креативног провођења слободног времена младих са крајњим циљем превенције болести зависности.

Овај пројекат је резулатат донетог Локалног акционог плана за спречавање болести зависности у Лозници 2018-2022. у чијој је изради учествовала Искра. 

Пројекат је реализован уз подршку Омладинског центра, Гимназије „Вук Караџић“, ученика средњих школа, уз учешће бројних спортских клубова, КУД-ова, школа и удружења.

Окупљени на једном месту, 26.12.2018.г. спорстки клубови, удружења, спортске оранизације из Лознице представили су своје таленте, медаље освојене награде својих чланова спортиста, активиста, представили садржаје и спорстке дисциплине које негују у граду и тако позвали младе да се укључе и своје време уместо у коцкарницама, кафићима, играоницама проводе дружећи се здраво и корисно кроз спорт, рекреацију и здраву забаву.

Дистрибуирани су информативни флајери како би се млади информисали о свим здравим могућностима,  спортским, културним, креативним, рекреативним које су за сада у понуди у нешем граду. Тако смо информисани да су најбројнији  фудбалски клубови, рукометни, кошаркашки, одбојкашки, боксерски и карате клубови.

Занимљивост је да се развија дисципина женског фудбала, футсала, тениса, стоног тениса, а сазнали смо да се отвара и школа атлетике, нови рукометни клуб.

Такође постоје и борилачки спортови као што су карате клубови, кик бокс клубови, боксерски клубови, реалног аикидоа, теквондо, рагби, нинђицу клубови.

Постоје и шаховских клубови,  планинарских клубови, стрељаштво, бициклизам, риболов, параглајдинг.

Различите секције фолклорне, хорске, глумачке али и школа цртања и сликања, школа рок гитаре, музичка радионица, школа плеса, балета, карневала, учење старих заната, учење по НТЦ методу, регионални центар за таленте.

Планирана је радионица са  ученицима основних и средњих школа који су укључени у различите ваннаставне активности како би се обучили и активиралли као промотери здравих стилова живота у својим школама. Они ће одржати информативну кампању у школама како би вршњаке упутили на здраво дружење и провођење слободног времена. Свака школа ће имати на видном месту постер са основним подацима свих клубова, организација и удружења како би младима могућности биле доступне, а одлука за креативно провођење времена била лакша. Битно је да млади могу да виде и схвате да постоје здраве алтернативе и бројне могућности за креативно и корисно провођење слободног времена.

Galeriju fotografija mozete videti ovde>>>