hhh
hhh
hhh
jjj
 
11.11. 2013.

U Valjevu 23 novih VE

 

U Kulturnom centru u Valjevu je prošlog vikenda i za praznike, održana obuka za vršnjačke edukatore za prevenciju bolesti zavisnosti i promociju zdravih stilova života. Sara Lazić i Sara Đurđević su kao sertifikovani treneri izveli obuku uz mentorsku podršku Nadice Polić, predavača i trenera Iskre iz Loznice. Obučeno je 23 mladih valjevaca iz različitih srednjih škola Valjeva. Prostor je bio primeren i dovoljan za sve što su trenerice zamislile, da se razmahnu i odigraju i izvežbaju.

TV Mars je prisustvovala obuci i snimila prilog kao TV Valjevo, a i list Napred je objavio članak o ovim aktivnostima. Govorile su obe trenerice, Sara Lazić i Sara Đurđević i Nadica Polić.

Obuka za VE je organizovana u okviru projekta Biram ispravan stav za život zdrav koji izvodi Udruženje Iskra iz Loznice u 13 okruga Srbije, i Valjevo i Kolubarski okrug su jedan od njih. Obuka je izvedena u okviru projekta kojim se sprovode ciljevi Nacionalne strategije za mlade. Unapređenje zdravlja mladih je cilj ovog projekta, kroz aktivnosti obučavanja i podizanja kapaciteta 40-tak trenera, a kasnije i podizanje svesti  i informisanosti mladih o štetnim afektima psihoaktivnih supstanci i patološkog kockanja. Cilj je i promovisanje zdravog ponašanja kroz brojne aktivnosti.  Planirano je 200 obučenih VE u više od polovine teritorije Srbije. Oni imaju zadatak da izvrše u svojoj sredini obuku prvih i drugih razreda srednjih škola a planirano je da se obuhvati 10.000 učenika.


Galeriju fotografija možete videti ovde>>>