hhh
hhh
hhh
jjj
 
29.09.2015.

VE za prevenciju bolesti zavisnosti u Tehničkoj školi Bajina Bašta

 

Vršnjacke edukatorke iz Tehničke škole u Bajinoj Basti Goca Lakić I Jelena Jovanović, inače učenice četvrtog razreda iste škole, su završile sa edukacijom svojih vršnjaka, koju su zapocele 10. septembra I završile 29.09.2015. Edukaciju su izvele kroz projekat “Inicijativa mladih za zdrav i aktivan zivot” koji sprovodi Udruženje “Iskra - Loznica” u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade Bajina Bašta, KZM grada Loznica, KZM Mali Zvornik i KZM Osecina, a finansira Ministarstvo omadine I sporta Republike Srbije u potpunosti.

Tema edukacije su rizično ponašanje mladih, kojima se mladi izlažu nekada iz neznanja, neinformisanosti, nagovora društva, a to je zloupotreba duvana I alkohola, kao i ilegalnih psihoaktivnih supstanci. Cilj je prevencija rizičnog ponašanja i promocija zdravih stilova života. Obrađena je i tema prevencije trgovine ljudima I opasnosti onlajn trgovine kao I neoprezno korišćenja društvenih mreža.

Edukacijom je obuhvaceno 9 odeljenja prve i druge godine i jednog odeljenja četvrte godine, IV2 sa oko 230 učenika. Takođe su Goca i Jelena obuhvatile edukacijom i učenike OŠ “Sveti Sava” i to pet odeljenja osmog razreda sa oko 125 učenika. Učenici su bili pažljivi i iznosili su svoje razloge za upotrebu recimo alkohola a edukatorke su kao u debati iznosili razloge zašto ne treba piti. Takođe je bila interesantna tema i trgovina ljudima i zamke društvenih mreža.

Tako su VE iz Tehničke ukupno obuhvatile 355 učenika iz 15 odeljenja, delile su edukativne brošure” Inicijativa mladih za zdrav i aktivan život” i agitke “Reci NE lažnoj slobodi uz alkohol!”

FB stranica>>>

Galeriju fotografija možete videti ovde>>>