hhh
hhh
hhh
jjj
 
23.04. 2019.

Zajedno smo jači

 

U Omladinskom centru u Loznici je danas održana je konferencija za medije sa ciljem da se javnosti predstavi cilj i predvidjene aktivnosti novog projekta “Zajedno smo jači” koji sprovodi udruženje Iskra u partnerstvu sa Omladinskim centrom u Loznici i Centrom za azil u Banji Koviljači.

Projekat  “Zajedno smo jači” - "Stronger together" se realizuje u sklopu projekta “Unapređenje socijalne zaštite migranata u ranjivom položaju u Srbiji” koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM). Projekat se realizuje u okviru Migracionog dijaloga i uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC). 

Cilj aktivnosti je unapređenje socijalne inkluzije i bolja integracija azilanata  kroz osmišljeno i kreativno provođenje slobodnog vremena i razmenu znanja čime se postiže bolja socijalna integracija i smanjenje predrasuda i diskriminacije azilanata u Srbiji.

Predviđena je organizacija izleta na važna kulturno – istorijska mesta i znamenitosti u okolini Loznice uz turističkog vodiča i prevodioca, sportskih aktivnosti i opremanje sportskih terena u okviru Centra za azil u Banji Koviljači, organizovanje sportskih turnira kao i kulturna razmena "Mladi mladima" i izložba radova na obeležavanju Svetskog dana izbeglica, 20.juna 2019. uz medijsku kampanju.

Sve projektne aktivnosti izvodiće se u period od aprila do kraja avgusta 2019. a u partnerstvu sa Omladinskim centrom Loznica i Centrom za azil u Banji Koviljači.

Za medije je govorila Nada Djurić, predsednica Iskre, Ljiljana Ranković, koordinatorka projekta i Bojan Lučić, šef Omladinskog centra Loznica. Prisustvovali su svi lokalni mediji: RTV Podrinje, TV Lotel, Lozničke novosti I Loznički nedeljnik.

http://www.loznickenovosti.com/index.php/component/content/article/101-drustvo/12821-ukljucivanje-migranata?Itemid=101