hhh
hhh
hhh
jjj
 
01.12. 2016.

Završen trening za VE - Vodite ljubav, a ne rat

 

U Banji Koviljači je juče završen šestodnevni trening (od 25.11. do 30.11.2016.) za obuku vršnjačkih edukatora u okviru projekta Vodite ljubav, a ne rat. Glavni cilj projekta je zaštita reproduktivnog zdravlja mladih, smanjenje učestalosti neželjenih trudnoća i polno-prenosivih infekcija, smanjenje nasilja u adolescentnim vezama podizanjem svesti, znanja i veština mladih u prevenciji nasilja i mehanizama zaštite. Pored klasične edukacje u okviru ovog treninga mladi učesnici su snimili edukativni video film sa scenama nasilja, koji će posle montaže i postprodukcije biti korišćen u edukaciji vršnjaka.

Ukupno je učestvovalo 16 česnika na treningu, pored osam učesnika iz četiri srednje škole iz Loznice učestvovali su po dvoje i Valjeva i Osečine i četiri učesnika i Bajine Bašte. Svi su bili motivisani i uspešno su savladali ciljeve i zadatke. Pored učenja i savladavanja veština za vršnjačku edukaciju, mladi polaznici treninga su se lepo družili. Obećali smo im čim flm bude montiran da cemo se sastati i probati prezentaciju i film. Svi polaynici treninga su dobili priručnik, sertifikat, brošure i plakate za svoju školu za edukaciju. Takođe su dobili i određenu količinu kondoma za obeležavanje 1.decembra, Svetskog dana borbe protiv side.

Projekat Vodite ljubav, a ne rat sprovodi UG Iskra-Loznica uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, traje četiri meseca, od 15.novembra 2016. do 15.marta 2017. Partneri na projektu su KZM grada Loznica, KZM Osečine, KZM Bajine Bašte i UG Dobri ljudi Valjevo.

Treneri i predavači su bili prim. dr Nada Đurić, Nadica Polić, Ljiljana Ranković iz Iskre i Marijana Radulović i Jelena Milić Jerković, psihoterapeutkinje iz ALTERO Beograd, a montažu filma je radila Milica Batričević iz Beograda.

 

Galeriju fotografija možete videti ovde>>>