hhh
hhh
hhh
jjj
 
...::: Mladi za mlade Loznice :::...
 
 

.
.

14. februar
DAN LJUBAVI

Širom sveta četrnaestog februara se slavi Dan zaljubljenih, praznik koji vodi poreklo od uspomene na rimskog sveštenika Valentina Itermanijskog. On je venčavao parove u tajnosti i zbog toga je bio pogubljen upravo 14. februara u prvim vekovima Hrišćanstva. Pravoslavna crkva ovaj dan obelezava kao uspomenu na mučenika Trifuna, zaštitnika vinogradara, krčmara i baštovana. Katolička crkva slavi svetog Valentina, pravoslavna crkva slavi svetog Trifuna, a u celom svetu 14. februar se slavi kao Dan zaljubljenih. Ovaj dan je rezervisan za ljubav, zato smo mi mlade Lozničanke pitali da li je za njih Dan zaljubljenih poseban dan ili ne?

- Dan zaljubljenih je za mene svakako poseban dan. Pogotovo što je ove godine u subotu, moći cu da ga proslavim sa svojim dečkom koji inače studira u Beogradu. Ovo je jedinstvena prilika da budemo zajedno i da ga iznenadim malim poklonom.
(Jelena Krstić)

- Za mene ovaj dan predstavlja nešto posebno pogotovo kada sam pored voljene osobe, ali i pored svih ljudi koji me vole i koje ja volim.
(Milica Krasavac)

- Meni ovaj dan i nije nešto poseban zato što mislim da svoju voljenu osobu mozemo da iznenadimo svaki dan, a ne samo kada postoji neki povod za to.
(Marina Rundić)

Ono što je jako bitno istaći je da vam za ovaj dan ne treba puno novca, pogotovo ako ste momak, a još i niste zaposleni, zbog toga svoju dragu osobu iznenadite nekom lepom čestitkom ili cvećem a jedan od omiljenih poklona je čokolada. Ovo su samo neki od predloga, zato smo pitali naše Lozničane na koji način će obradovati svoje voljene osobe na ovaj dan.

- Ja cu svakako na taj dan devojci koja mi se već duže vreme svidja pokazati mali znak pažnje tako što ću joj prirediti jedno iznenađenje i time joj staviti do znanja da postojim i ja.
(Nikola Panić)

- Ove godine neću obradovati voljenu osobu, u smislu devojke, ali sam se sa drugovima dogovorio da svakoj drugarici iz odeljenja kupimo po jedan cvet i tako ih iznenadimo. (Damjan Filipović)

Dan Svetog Valentina se kod nas nije dugo slavio. Međutim, poslednjih nekoliko godina, “neki novi klinci” odlučili su da postanu deo modernog sveta, tj. počeli su jedni drugima da čestitaju Dan zaljubljenih, ma koliko godina oni imali. U ljubavi se uvek kreće iz početka, pa tako vi iskoristite priliku i započnite novu ljubavnu romansu tako sto ćete skupiti hrabrosti i prići vašoj voljenoj osobi. Ovaj dan za vas može značiti neki novi, srecniji početak iz koga će se izroditi iskrena ljubav. Za one čija je romansa u toku, ovaj, po mnogo čemu poseban dan, je idealna prilika da njoj ili njemu nešto od srca poklonite i šapnete dve magične reči: VOLIM TE.


Povratak na stranicu Mladi za mlade Loznice...

*****

Ukoliko vam je potreban dodatni savet, možete nas kontaktirati i na mejl                    iskraloz@yahoo.com